Znojemský hovězí guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Okurky nakládané
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1745 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 423.5 mg
  • Vláknina 3601 mg
  • Vitamín A 3601 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.

  • 4

    Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.

  • 5

    Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.

Komentáře k receptu