Rybí polévka s houbami
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 450 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Bambusové výhonky
- 15 g Houby Shitake sušené
- 125 ml Vývar rybí
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Koriandr mletý
- 3 polévková lžíce Omáčka Shoyu
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 437.4 mg
- Vláknina 5960.5 mg
- Vitamín A 5960.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené houby činské dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou, necháme 
- 
                                2stát asi 5 minut. Potom vodu slijeme a houby nacháme dobře okapat. 
- 
                                3Houby nakrájíme na kousky. 
- 
                                4Velkém předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej a na středním ohni na něm zhruba 5 minut za stálého míchání opékáme cibuli dozlatova. musí změknou, nesmí se však připálit. 
- 
                                5Do woku přidáme lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky, sladkou 
- 
                                6čili omáčku, vývar a sojovou omáčku a tekutinu přivedeme k varu. 
- 
                                7Do polévky vmícháme koriandr a rybí maso nakrájené na kostky. Polévku vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání zhruba 5 minut. 
- 
                                8Maso musí důkladně uvařené, nesmí se však rozpadat. 
- 
                                9Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, případně ozdobíme 
- 
                                10snítkami koriandru a hned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        