Rybí polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 30 g Kedlubna
  • 30 g Květák
  • 50 g Mrkev kořen
  • 120 g Houby čerstvé
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Olej rostlinný
  • 50 g Petržel kořen
  • 1000 g Parmice
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 882.7 mg
  • Vláknina 5700.7 mg
  • Vitamín A 5700.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly.

  • 3

    Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu