Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 510 g Mouka polohrubá
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • 1 polévková lžíce Tresť vanilková
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 138.5 mg
  • Draslík 133.4 mg
  • Vláknina 3898 mg
  • Vitamín A 3898 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozehřejeme 120g másla.

  • 2

    Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.

  • 4

    Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 6

    Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.

Komentáře k receptu