Kynutá bábovka s ořechy a rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 10 g Droždí
  • 220 g Cukr moučkový
  • 100 ml Rum
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 194.7 mg
  • Draslík 104.9 mg
  • Vláknina 1241.6 mg
  • Vitamín A 1241.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse mícháme žloutky s 200 g moučkového cukru a 50 g másla asi 20 minut.

  • 2

    Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce se špetkou cukru a za stálého míchání přiléváme ke žloutkům. Přidáme mleté ořechy, rum a vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.

  • 3

    Bábovkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.

  • 4

    Upečenou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy a poprášíme zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu