Salát s vajíčkem a mortadelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rukola
  • 300 g Salát ledový
  • 20 g Oříšky piniové
  • 150 g Salám Mortadela
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 267.8 mg
  • Draslík 574.8 mg
  • Vláknina 5394.8 mg
  • Vitamín A 5394.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

  • 2

    Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout.

  • 3

    Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře.

  • 4

    Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny.

Komentáře k receptu