Salát z nakládané řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 13 g Cukr krupice
  • 120 ml Olej olivový
  • 500 ml Balsamico ocet
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 726.6 mg
  • Vláknina 12026.5 mg
  • Vitamín A 12026.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou řepu vaříme 20-25 minut, dokud nezměkne. Poté ji oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.

  • 2

    V hrnci povaříme asi 3 minuty ocet, citronovou kůru a cukr. Přidáme řepu, důkladně promícháme a povaříme další 2 minuty. Řepu pak přemístíme do mísy, přidáme tymián, česnek, cibuli nakrájenou na plátky, bobkový list a promícháme.

  • 3

    Zbylý nálev v hrnci vaříme ještě tak dlouho, dokud se neodpaří na množství jednoho šálku a tím pak zalijeme řepu v míse, necháme vychladnout a odložíme na 3-14 dní uležet v chladničce.

  • 4

    Vyjmeme 15 minut před podáváním, odstraníme česnek, bobkový list, tymián, opepříme a osolíme. Omyjeme čekanku a rozebereme ji na jednotlivé listy, které rozložíme na talíře. Navrch dáme porci řepy s cibulí, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme pokrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu