Ztracená vejce s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Tuk rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 506.9 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 748 mg
  • Vitamín A 748 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce si dáme vařit okyselenou a osolenou vodu. Hrnec naplníme asi do 1/3 objemu. Přivedeme k varu.

  • 2

    Do vařící vody vlijeme vajíčko, které jsme si nejprve vyklepli do misky s troškou vody. Při přelévání vejce do vařící vody se snažíme vejce udržet v jednolitém větším tvaru. Vaříme ještě asi 4 minuty.

  • 3

    Uvařená vejce servírujeme přelitá jogurtem, mírně osolená a dochucená paprikou zpěněnou na rozpáleném tuku.

Komentáře k receptu