Krkonošský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Kečup
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí kližka
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 146.5 mg
  • Vláknina 3696.5 mg
  • Vitamín A 3696.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.

  • 5

    Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Komentáře k receptu