Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Linguine
  • 250 g Škeble čerstvé
  • 250 g Mušle slávky
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Langusta
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 905.3 mg
  • Vláknina 2462.1 mg
  • Vitamín A 2462.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.

  • 2

    Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.

  • 3

    Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.

  • 4

    Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu