Obalované rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Treska aljašská
  • 180 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Olivy zelené
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1577 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 873.6 mg
  • Vláknina 7011.4 mg
  • Vitamín A 7011.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.

  • 2

    Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.

  • 3

    Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu