Pečené steaky z hejka se zelenými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Olivy zelené
  • 920 g Mořská štika - filety
  • 150 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 1150.7 mg
  • Vláknina 15890.8 mg
  • Vitamín A 15890.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.

  • 2

    Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.

Komentáře k receptu