Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 180 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 680 g Sobí steak
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1299 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 483 mg
  • Draslík 947.3 mg
  • Vláknina 9403.6 mg
  • Vitamín A 9403.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sobí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na 8 tenkých plátků. (přibližně po 75-80 gramech). Nakrájíme si 8 tenkých plátků prorostlé slaniny a 4 plátky tvrdého sýru.

  • 2

    Připravíme si bylinkové máslo: Omyjeme pažitku s petrželovou natí, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Do misky dáme změklé máslo, 1-2 špetky soli, citrónovou šťávu, máslo vyšleháme do pěny, přidáme bylinky a utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 3

    Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev. Připravíme si plněné steaky: Na plátek masa poklademe plátek slaniny, na slaninu dáme plátek sýru, znovu plátek slaniny a překryjeme druhým plátkem masa. Okraje k sobě přichytíme párátky. Takto si připravíme 4 porce. Plněné steaky pečeme na rozpáleném roštu do zlatohněda z každé strany. Během pečení je potíráme olivovým olejem.

  • 4

    V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce, ochutíme je solí, pepřem a usmažíme je do polotuha.

  • 5

    Upečené steaky dáme na teplé talíře a hned je potřeme usmaženými vajíčky. Na každý steak dáme plátek pažitkového másla a hned servírujeme.

Komentáře k receptu