Nadívaná makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže dušená
  • 150 g Rajčata
  • 800 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vinné listy
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1100.9 mg
  • Vláknina 55990.8 mg
  • Vitamín A 55990.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.

  • 2

    Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.

  • 3

    Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.

Komentáře k receptu