Kořeněná slepičí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Slepice
  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 195 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 1384.7 mg
  • Vláknina 15965.4 mg
  • Vitamín A 15965.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Oloupané brambory a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce ke slepici a vše dovaříme doměkka.

  • 3

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme ji do polévky, přidáme bobkový list, majoránku, nasekanou petrželku a chvíli povaříme. Nakonec polévku podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme.

Komentáře k receptu