Omeleta s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 180 g Chřest bílý
  • 90 g Karotka baby
  • 120 g Hrášek mražený
  • 18 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Salát ledový
  • 4 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Roketa
  • 1 ks Salát listový Dubáček
  • 1.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 386.5 mg
  • Draslík 1216.3 mg
  • Vláknina 37685 mg
  • Vitamín A 37685 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě vaříme 2 minuty chřest, vyjmeme, prudce ochladíme pod tekoucí vodou a ve stejné vodě povaříme 4 minuty mrkvičky, které poté také vyjmeme a prudce ochladíme.

  • 2

    Do velkého hrnce vložíme maso z lososa, snítku tymiánu, petrželku, cibuli, mrkev, celer a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme rybu a rozebereme ji na kousky. Tekutinu vylijeme.

  • 3

    Cibuli opékáme 8-10 minut na pánvi s rozpuštěnou polovinou másla. Přidáme česnek, zbývající snítky tymiánu a 1 minutu opékáme. Přidáme mrkvičky, hrášek, chřest a dobře prohřejeme. Zeleninu smícháme s vejci, lososem, koprem, solí, pepřem a vlijeme na pánev, ve které jsme rozpustili druhou polovinu másla. Přiklopené pokličkou zahříváme na mírném ohni 10 minut.

  • 4

    Omeletu pak přeneseme pod rozehřátý gril a 5 minut grilujeme dozlatova. Můžeme servírovat horkou nebo studenou, nakrájenou na dílky, ozdobenou klínky citronu, zakysanou smetanou a obloženou salátem. Jako přílohu podáváme křupavý bílý chléb.

Komentáře k receptu