Plněné žampionové hlavičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Žervé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 24 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 3210.6 mg
  • Vláknina 21682.3 mg
  • Vitamín A 21682.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a odřízneme hlavičky. Nožičky nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi zpěníme část másla a opečeme na něm hlavičky, po každé straně asi minutu. Dáme stranou.

  • 3

    V misce ušleháme žervé se zbylým máslem, solí a kořením, vmícháme nakrájenou šunku, nasekané nožičky žampionů a touto směsí naplníme hlavičky.

  • 4

    Naskládáme na plech vyložený alobalem a prudce zapečeme 10-15 minut v předehřáté troubě.

  • 5

    Ozdobíme petrželkou a podáváme na míse s dílky citronu.

Komentáře k receptu