Rybářská květáková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 100 g Filé rybí
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Květák
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 244.4 mg
  • Vláknina 3330.4 mg
  • Vitamín A 3330.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné růžičky květáku uvaříme doměkka v osolené vodě. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na větší kostky nakrájené rybí filé, okořeníme mletým kmínem a trochou strouhaného muškátového oříšku.

  • 2

    Podlijeme vodou, ve které jsme vařili květák, a vše krátce podusíme, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, povaříme a nakonec přidáme rozkvedlané vejce v mléce.

  • 3

    Do hotové polévky dáme růžičky květáku, ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu