Polévka z osmažených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 167.6 mg
  • Draslík 490.5 mg
  • Vláknina 4934 mg
  • Vitamín A 4934 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom vodu odlijeme.

  • 2

    Brambory nakrájíme na plátky a smažíme je na másle na pánvi dozlatova. Zalijeme odlitým vývarem z brambor, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, cibuli, šunku nakrájenou na nudličky a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v zakysané smetaně.

Komentáře k receptu