Focaccia (bezlepková)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Mouka mandlová
  • 200 g Sýr Cottage
  • 60 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 208.3 mg
  • Draslík 155.6 mg
  • Vláknina 550.4 mg
  • Vitamín A 550.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaný čedar, cottage, najemno nasekanou cibulku, sůl, pepř, jedlou sodu a vejce. Vše řádně promícháme, dokud se těsto nespojí.

  • 2

    Těstem naplníme vymazanou zapékací mísu a shora posypeme rozmarýnem a hrubou mořskou solí. Můžeme přidat i část strouhaného sýra.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme, dokud okraje nezhnědnou - přibližně 30 až 40 minut.

  • 4

    Necháme vychladnout a krájíme na hranaté krajíce.

Komentáře k receptu