Grundle v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 1000 g Grundle
  • 90 g Brambory
  • 160 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 7348 mg
  • Vitamín A 7348 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině rozpáleného oleje osmažíme cibulku. Zalijeme 600ml vody, necháme 10 minut vařit a pak scedíme.

  • 2

    Na zbytku oleje orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, brambory a rajčata. Zeleninu podlijeme cibulovým vývarem a vaříme do změknutí.

  • 3

    K uvařené zelenině přidáme utřený česnek a rybky pokrájené na menší kousky.

  • 4

    Vaříme ještě 15 minut, poté přelijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát.

  • 5

    Servírujeme s plátky citrónu a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu