Základní zeleninový vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 250 g Cuketa
  • 150 g Houby čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 2500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 553.8 mg
  • Vláknina 10736.6 mg
  • Vitamín A 10736.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a pórek nasekáme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmahneme cibuli, pórek a utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, houby a koření. Restujeme další 2 minuty.

  • 2

    Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme přibližně 1 hodinu. Poté odstavíme hrnec z plamene a necháme vychladnout.

  • 3

    Zeleninu a bylinky scedíme a zůstane čirý zeleninový vývar.

Komentáře k receptu