Zeleninový vývar základní světlý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2501.8 mg
  • Vláknina 32534.8 mg
  • Vitamín A 32534.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme.

  • 2

    Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství.

Komentáře k receptu