Tykvové suflé s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tykev
  • 120 g Cukr krupice
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 484 mg
  • Vláknina 5189.8 mg
  • Vitamín A 5189.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme.

  • 4

    Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme.

Komentáře k receptu