Brambory plněné rýží a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Rýže dušená
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Tuk
  • 100 g Klobása uzená
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Brambory vařené ve slupce
  • 0.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 811.9 mg
  • Vláknina 11678.9 mg
  • Vitamín A 11678.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do poloměkka uvařené brambory ve slupce oloupeme, napříč rozkrojíme a vnitřek opatrně vydlabeme.

  • 2

    Mleté maso podusíme na polovině tuku spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí. Přimícháme dušenou rýži, směs okořeníme a naplníme jí vydlabané brambory.

  • 3

    Vydlabané vnitřky brambor nakrájíme na kostičky, smícháme s nadrobno nakrájenou klobásou a nasekanou cibulí a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné brambory, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Pokrm podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu