Máslo žampionové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 35 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 11.2 mg
  • Vláknina 70 mg
  • Vitamín A 70 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malém množství másla podusíme očištěné, omyté a drobně nakrájené žampiony. Osolíme je a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom žampiony promícháme se zbylým změklým máslem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie.

  • 3

    Žampionové máslo uložíme do chladničky.

Komentáře k receptu