Bretaňský far
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 143.9 mg
 - Draslík 294.5 mg
 - Vláknina 6287.5 mg
 - Vitamín A 6287.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.
 - 
                                4
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.