Masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 85.4 mg
  • Vláknina 975.8 mg
  • Vitamín A 975.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse dobře promícháme všechny přísady - mleté maso, vývar, drobně pokrájenou cibuli, vejce, utřený česnek, rajčatový protlak rozmíchaný v 50 ml vody, drobně pokrájenou zelenou petrželku, lžíci čerstvých nebo sušených bylinek (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn aj.), špetku pepře a strouhaný sýr.

  • 2

    Větší pekáč vymažeme olejem. Z masové směsi tvoříme kuličky o průměru cca 2 cm a klademe na plech. Pečeme v troubě za občasného otáčení asi 20 minut.

  • 3

    Dozlatova opečené kuličky podáváme s kečupem nebo chilli omáčkou.

Komentáře k receptu