Křupavé rýžovo- masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže jasmínová
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 150 g Klobása skopová
  • 100 g Hrášek
  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.3 l Masový vývar
  • 0.07 l Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 203.8 mg
  • Draslík 643.8 mg
  • Vláknina 18140.7 mg
  • Vitamín A 18140.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku.

  • 4

    V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené.

Komentáře k receptu