Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Pstruh
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 243.1 mg
  • Draslík 988.6 mg
  • Vláknina 5774.3 mg
  • Vitamín A 5774.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.

  • 2

    Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.

  • 3

    Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.

  • 4

    Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu