Šetřící zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 25 g Ovesné vločky
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70.6 mg
  • Vláknina 6439 mg
  • Vitamín A 6439 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s vodou dáme do hrnce. Přidáme sůl a kmín. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 15 minut. Polévku odstavíme a jestě do horké polévky vmícháme ovesné vločky. Již nevaříme. Přidáme jen lžičku panenského oleje a můžeme podávat. Na talíři ozdobíme sekanou petželkou. Tato polévka je vhodná i pro děti.

Komentáře k receptu