Máslové vafle

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 414.9 mg
  • Draslík 98.8 mg
  • Vláknina 4011.7 mg
  • Vitamín A 4011.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Směs osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Vaflovač zahřejeme a při prvním použití lehce potřeme olejem. Po lžících vkládádme těsto a pečeme vafle.

  • 3

    Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.

Komentáře k receptu