Jemné vafle s višňovou marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Marmeláda višňová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 114.8 mg
  • Draslík 55.4 mg
  • Vláknina 1653 mg
  • Vitamín A 1653 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce, pomerančovou kůru, mouku, špetku soli, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakysanou smetanu. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.

  • 2

    Vaflovou formu vytřeme slunečnicovým olejem a nalijeme dovnitř těsto. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na připravené talíře, mažeme višňovou marmeládou a zdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu