Rýže se slepičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 g Slepice
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 309.2 mg
  • Vláknina 4240.7 mg
  • Vitamín A 4240.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru.

  • 3

    Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát.

Komentáře k receptu