Rýže se slaninou na rajčatech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Olej olivový
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 6 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Cibule
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 425.9 mg
  • Vláknina 7995 mg
  • Vitamín A 7995 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a petrželku posekáme.

  • 2

    Slaninu v hrnci na oleji rozškvaříme a děrovanou lžící vyjmeme. Do tuku vsypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme scezená rajčata, petrželku, sůl, cukr, rýži, vodu a dusíme doměkka.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, posypeme škvařenou slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu