Kuřecí prsa s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 148.6 mg
  • Draslík 756 mg
  • Vláknina 71.3 mg
  • Vitamín A 71.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme maso, osolíme, opepříme a na hodinu naložíme do nálevu.

  • 2

    Poté zprudka osmahneme na oleji z obou stran, výpek zaprášíme moukou, přidáme máslo, orestujeme a podlijeme vodou.

  • 3

    Na pár minut zakryjeme pokličkou, odkryjeme, vydusíme a nalijeme zbytek nálevu.

  • 4

    Na maso poklademe proužky hermelínu a zalijeme smetanou.

  • 5

    Opět přiklopíme, aby se hermelín rozpustil.

  • 6

    Poté chvilinku povaříme.

Komentáře k receptu