Rizoto s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Mušle srdcovky
  • 350 g Rýže Arborio
  • 100 g Hřebenatka
  • 100 ml Víno bílé
  • 1200 ml Vývar rybí
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 414.1 mg
  • Vláknina 3258.7 mg
  • Vitamín A 3258.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.

  • 2

    Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.

  • 3

    Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.

  • 4

Komentáře k receptu