Rýže s lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 256.3 mg
 - Vláknina 9548 mg
 - Vitamín A 9548 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.
 - 
                                2
Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.
 - 
                                3
Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.
 - 
                                4
Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.
 - 
                                5
Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.