Rýže s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Lilek
  • 300 g Rýže loupaná
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 10 g Oříšky piniové
  • 50 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 256.3 mg
  • Vláknina 9548 mg
  • Vitamín A 9548 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.

  • 2

    Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.

  • 3

    Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.

  • 4

    Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.

  • 5

    Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.

Komentáře k receptu