Mexická omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Žervé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 447.6 mg
  • Vláknina 1898.2 mg
  • Vitamín A 1898.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ručně nebo v mixéru umícháme smetanu a žervé. Do jiné nádoby dáme chilli omáčku, nadrobno nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř, chilli, drcenou šalvěj, nadrobno nakrájenou papriku, dobře promícháme a vidličkou vmícháme do smetany se žervé. Hotovou omáčku dáme do misek a posypeme strouhaným sýrem.

  • 2

    Může se jíst studená i teplá.

Komentáře k receptu