Fazolová kaše s pečenými rajčaty
Suroviny
- 150 g Fazole červené
- 1 g Bazalka sušená
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Strouhanka cornflakes
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 4 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1428.5 mg
- Vláknina 27819.5 mg
- Vitamín A 27819.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Vaříme ve vodě, ve které se namáčely, jen trochu osolíme. Vaříme asi 40 minut. Měkké fazole 
- 
                                2nalijeme do mixéru, přidáme majoránku, bazalku a česnek. Rozmixujeme do hladka. 
- 
                                3Rajčata si nakrájíme na širší plátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme sušenou bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Na plechu v troubě krátce zapečeme. 
- 
                                4Fazolovou kaši upravíme na talíře a obložíme plátky pečených rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        