Španělský špenátový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 527.5 mg
  • Vláknina 5230.3 mg
  • Vitamín A 5230.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli najemno nasekáme, omytý česnek rozdrtíme a omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka.

  • 2

    Z cibule, česneku, oleje, octa, cukru, hořčice a koření připravíme zálivku a přelijeme ji přes rajčata.

  • 3

    Těsně před podáváním vmícháme do salátu omytý a osušený čerstvý špenát. Povrch salátu posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu