Zelený salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 539.3 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listový a ledový salát a špenátové listy omyjeme, osušíme a roztrháme na menší kousky. Papriku rozkrájíme podélně na čtvrtky a poté příčně na proužky. Okurku nakrájíme na hrubší kolečka. Celerový řapík rozkrájíme na centimetrové špalíčky. Vše promícháme v salátové míse.

  • 2

    Zalijeme libovolnou zálivkou dle chuti a ihned podáváme. Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny.

Komentáře k receptu