Salát z grilovaných brambor
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 690.9 mg
- Vláknina 8094.3 mg
- Vitamín A 8094.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut. 
- 
                                2Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny. 
- 
                                3Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou. 
- 
                                4Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme. 
- 
                                5Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou. 
- 
                                6Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        