Toasty se solenou treskou
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 750 g Treska aljašská
 - 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 2 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 stroužek Česnek
 - 20 dkg Anglická slanina
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 726 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 348.7 mg
 - Draslík 1874.6 mg
 - Vláknina 11142.8 mg
 - Vitamín A 11142.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.
 - 
                                2
Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.
 - 
                                3
Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.
 - 
                                4
Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.
 - 
                                5
Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.