Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 9 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 hrst Rukola
  • 3 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 686.1 mg
  • Vláknina 416.1 mg
  • Vitamín A 416.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.

  • 2

    Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu