Steak z tuňáka s dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Kapusta mražená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Tuňák obecný
  • 100 g Dýňová semínka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 601.6 mg
  • Vláknina 10497.2 mg
  • Vitamín A 10497.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.

  • 2

    Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.

  • 3

    Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.

  • 4

    Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu