Aspik – rosolový vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 2166 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 2004.3 mg
 - Vláknina 159 mg
 - Vitamín A 159 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem.
 - 
                                2
Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a vmícháme do horkého, ne vroucího vývaru.
 - 
                                3
Aspik používáme pro všechny druhy rosolů s kyselou chutí.