Pomazánka z cizrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 10005.8 mg
  • Vitamín A 10005.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu si namočíme několik hodin předem.

  • 2

    Vaříme ve stejné vodě, ve které jsme ji namáčeli. Cizrna se bude vařit asi 40 minut. Přibližně v polovině vaření přidáme celer a osolíme. Uvařenou cizrnu spolu s celerem scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vložíme do mixéru a přidáme koření. Bazalku, oregano a estragon. Zakapeme olejem, dochutíme sojovou omáčkou a hořčicí a vše rozmixujeme.

Komentáře k receptu