Karbanátky z brambor a květáku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 129.3 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 5214.8 mg
- Vitamín A 5214.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat. 
- 
                                2Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku. 
- 
                                3V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme. 
- 
                                4Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme. 
- 
                                5Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny. 
- 
                                6Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala. 
- 
                                7Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        