Karbanátky z uzeného masa a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 6.67 g Olej stolní
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 168.6 mg
  • Draslík 290.5 mg
  • Vláknina 3263 mg
  • Vitamín A 3263 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené maso i brambory umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1-2 lžícemi mléka a ve strouhance.

  • 3

    Karbanátky krátce smažíme v rozpáleném oleji, všechny přísady jsou předvařeny.

  • 4

    Podáváme s bramborovým salátem nebo s luštěninovou kaší.

Komentáře k receptu